AO3 News

Post Header

Published:
2019-11-19 12:58:56 -0500
Original:
Ten Years of AO3: Matty
Tags:

10 Ani de AO3

Postarea de azi din seria aniversării de 10 ani a Archive of Our Own – AO3 (Arhivei Noastre) este despre Matty, care a fost membră AO3 de la lansare. O să citiți în contribuția ei despre numeroasele departamente din care a făcut parte de când a
început să facă voluntariat la noi, acum zece ani. Au fost multe ore lungi de muncă, în special pentru volutarii din primele zilele ale OTW (Organizației pentru Lucrări Transformative) și îi suntem foarte recunoscători lui Matty și tuturor celorlalți care ne-au dat o parte din timpul lor pentru ca AO3 să poată deveni o realitate.

M-am alăturat OTW în calitate de organizatoare de tag-uri în 2009. Urmărisem dezvoltarea OTW și AO3 de la înființarea acestora și am fost încântată să pot ajuta în sfârșit într-un mod concret.

Organizarea de tag-uri în acele zile era atât entuziasmantă, cât și foarte stresantă! O atingere greșită de buton putea crea ravagii. Primii organizatori încă mai țin minte căutările frenetice când am pierdut tag-ul Justin Timberlake în mod repetat, teroarea de folosi o singură foaie de calcul care urmărea toate fandom-urile de pe AO3 și voluntarii care le organizau (și țipetele când cineva sorta foaia când alții încercau să scrie). Își vor aminti de asemenea nesfârșitele discuții din listele noastre de emailuri când încercam să ne definim politicile.

După Organizarea de Tag-uri m-am mutat la Suport Tehnic, înainte de a mă strecura în comitetul de Politici și Abuz. E amuzant să compar cât de mult s-au schimbat lucrurile de atunci până acum. În primii câțiva ani, Comitetul Politici și Abuz primea mai puțin de 50 de tichete pe an. Acum, câteodată primim 50 de tichete pe oră, dacă nu mai multe! De asemenea, s-au schimbat și tipurile de rapoarte pe care le primim. Inițial, vasta majoritate a rapoartelor erau despre plagiat. În prezent vedem mai multe rapoarte despre lucrări care nu sunt de natură fanică (precum reclame pentru jocuri de roluri, căutări de fanfic-uri, etc). Comitetul a crescut enorm; când m-am alăturat aveam 3-4 voluntari activi și acum avem peste 40! Deși munca poate fi copleșitoare din când în când, este de asemenea foarte plină de satisfacții.

Sunt incredibil de mândră de OTW și de voluntarii noștrii, care fac proiectele noastre atât de încununate de succes. Deși am trecut prin durerile creșterii de-a lungul anilor, am construit ceva incredibil, de care ar trebui să ne mândrim cu toții!


OTW este o organizație non-profit, părinte a multiple proiecte, precum AO3, Fanlore, Open Doors (Uși Deschise), TWC și Asistență Legală OTW. Suntem o organizație condusă de fani, susținută în întregime prin donații, al cărui personal este alcătuit din voluntari. Aflați mai multe despre noi pe site-ul OTW. Pentru mai multe informații despre echipa noastră de translatori voluntari, care au tradus această postare, accesați pagina de Traduceri.